Skip to main content

Steeds meer bedrijven werken met kennismakingsmomenten, waarbij de sollicitant eerst langskomt om te kijken of de onderneming bij de wensen past. In dit artikel lees je drie tips om meer uit deze bijeenkomsten te halen.

1. Maak het mensen makkelijk.
Zorg ervoor dat ze zich kunnen voorstellen hoe het is om bij jou te werken. Zoek je starters? Haal je jonge collega’s erbij. Iemand die op je lijkt is makkelijker om mee in gesprek te gaan en informatie van peers wordt betrouwbaarder ingeschat dan een verhaal van HR.

2. Investeer in de toekomst.
Zorg dat er ook iets te halen is voor mensen die (nog) niet geïnteresseerd zijn in werken bij jou. Laat bijvoorbeeld een interessant vakinhoudelijk project zien en kondig dat aan. Naast sollicitanten kom je zo ook al in beeld bij mensen die pas volgend jaar van baan willen wisselen.

3. Bewijs je USP’s in de praktijk.
Vertel niet alleen wat jouw organisatie aantrekkelijk en onderscheidend maakt, maar bewijs het ook. Is er bij jullie veel mogelijk in overleg? Timmer de vacature dan nog niet helemaal dicht en laat bijvoorbeeld de uren nog open. Zo zorg je voor een consistente en geloofwaardige indruk.